ABOUT

DIDA

HI, We are DIDA


De stichting D.I.D.A. is opgericht ter promotie van de kunst van de dans. Als een middel van effectieve sociale integratie en sociale revalidatie voor Mensen met en zonder handicap.


—Dans bezit magische krachten die de zintuiglijke waarneming te boven gaan. Dit zonder acht te slaan op taal, cultuur, manier van leven of beperkingen.


—Het creëert wonderen en voegt extra’s toe aan de meest voorkomende gebeurtenissen. Het creëert mogelijkheden en verbindt.  Maar bovenal bereik je met dans hetgeen wat onbereikbaar lijkt.   Dansen is voor iedereen en kan met iedereen.  (De ultieme inclusie)


—De Dida is in november 2019 opgericht door Alex en Jacqueline Glijn, welke beide in Nederland en de wereld bekend staan om hun Inclusieve Rolstoeldans. Beiden zijn instructeurs en specialisten in inclusie dans.   In oktober 2019 zijn zij in Moskou door de president van de W.I.D.A gevraagd het concept van de Russische stichting over te brengen in Nederland en een nauwe samenwerking aan te gaan met de deelnemende landen.  Mede door dit verzoek en het enthousiasme voor dit concept is er ingestemd en is de D.I.D.A officieel een partner.


—Door de DIDA is besloten het festival in Schiedam te houden.  Dit omdat dit de thuisbasis is en omdat de stad cultureel interessant is.   Het is de bedoeling om het festival de eerste keer geheel vanuit sponsering gestalte te geven.  Dit houdt praktisch in dat er 1,5 jaar nodig is om te lobbyen en partijen te vinden die zich voor dit fantastische concept willen in zetten. Ondertussen zijn er al gesprekken gaande en zijn er veel mensen die geïnteresseerd zijn.  Het uiteindelijke doel zal een terugkerend festival in Schiedam zijn met als 1e prioriteit de deelnemers een onvergetelijk festival te bieden met een vooruitzicht voor het jaar er na.  Een bijkomend plan is om diverse samenwerkingverbanden te creëren voor de stad Schiedam en daarnaast deze op de (inclusie) wereldkaart te zetten.Informatie en belangrijke Data voor DIDA

Upcoming Events

Jun

5 th

2021Start of Summerschool

 5 en 6 juni 2021. De Diversity United Schiedam Summerschool. 

.

.

 

Dutch Inclusive Dance Alliance

Wilt u extra informatie over het festival of over de stichting ?.  Wilt u een bijdrage leveren aan onze stichting ?.  Of bent u enthousiast en wilt u meedoen als dansschool, stichting of individu ?.  Neem contact op met het aangegeven telefoonnummer of via de mail en dan maken we een afspraak of verschaffen wij u de info die u nodig heeft. 


vr gr.....   Stichting DIDA

Laatste nieuws

Er wordt ondertussen hard gewerkt aan de Summerschool 2021. Als corona het toelaat zal dit 5 en 6 juni plaatsvinden

jan 10, 2021

In februari begint de WIDA met haar online University.  Ook Alex en Jacqueline geven daar les. Komt u ook?  Schrijf je in op www.inclusive.ruWi

      jan 10, 2021

Copyright @ All Rights Reserved

KVK nr : 76926834